neděle 5. května 2013

Eagleheart

Teď z trošku jiného soudku a tak zabrousím do českých metalových vod a představím skupinu Eagleheart.


Powermetalová kapela Eagleheart byla založena v březnu 2003 v Brně, ale po počátečních porodních bolestech, několika veřejných vystoupeních a rošádách v sestavě začala kapela na pevno fungovat až v začátkem roku 2005, kdy se ustálila sestava a Eagleheart mohli na vlastní náklady nahrát své první mini-CD Black Sun. V roce 2006 kapela častěji koncertuje, odehraje své první festivaly a získává nové fanoušky.
V dubnu 2007 pak Eagleheart dosáhli velkého úspěchu, když zvítězili v soutěži Demoparáda rádia Student a získali týdenní pobyt ve studiu WaveRecord. Tím byl odstartován proces vzniku první dlouhohrající desky Moment Of Life, která vyšla v březnu 2008 u českého labelu Metal Swamp. Deska získala pozitivní recenze nejen v českém prostředí a na její podporu vyjeli Eagleheart na jaře 2008 na společné turné po ČR s kapelou Salamandra, které se setkalo s velkým úspěchem. K titulní skladbě první desky pak později kapela natočila i svůj první videoklip, který byl zveřejněn v lednu 2009.


  1. Prologue
  2. At The End Of Forever
  3. Into The Sky
  4. Falling
  5. Don't Turn Your Head
  6. Dammed By Yourself
  7. Tears Of Rain
  8. Moment Of Life
  9. Out Of The Time
  10. In Despair
  11. Life Goes Fast

Během let 2009 a 2010 Eagleheart nadále těží z alba Moment Of Life, vystupují v roli předkapely na koncertech světových i českých jmen melodického metalu, jako jsou Blaze Bayley, WASP, André Matos, Axxis, Kreyson, Citron, Elvenking, Dark Moor aj. Zároveň kapela dostala pozvánku na největší rockové festivaly v ČR, Benátská Noc 2009 a Masters Of Rock 2010, kde měla kapela podle neoficiální zdrojů největší návštěvnost na Coca-Cola stage ze všech účinkujících kapel. Zároveň kapela pracuje na nových skladbách a začátkem roku 2011 nastupuje do slovenského studia producenta a kytaristy Rolanda Grapowa (ex-Helloween, Masterplan), pod jehož vedením kapela vydává desku Dremtherapy, která vychází i italského labelu Scarlet Records v listopadu 2011 v Evropě a v lednu 2012 v USA!! Deska momentálně sklízí velký úspěch a jedná se o vydání v Japonsku. Mezitím se Eagleheart připravují na další koncertní turné s bratrskými Flowerwhile, během kterého se letos objeví na pódiích po celé ČR a SR. Po koncertní šňůře k Dreamtherapy se zpěvák Vojtěch Šimoník definitivně rozhodl opustit kapelu a v červenci jej nahradil talent Roman Sáček (ex-Line Of Sight), který se objevil s kapelou na podiu během na letních festivalů, včetně Masters Of Rock. Na podzim pak přišla skvělá nabídka připojit se k britským metalistům DRAGONFORCE na pěti koncertech v Polsku, České republice, Slovensku a Maďarsku, kde Eagleheart sklidili velký ohlas.


  1. Insomnia (instrumental)
  2. Shades Of Nothing
  3. Taste My Pain
  4. Lost In The Dead End
  5. Creator Of Time
  6. Until Noting Remains
  7. Dreamtherapy
  8. Burned By The Sun
  9. Glass Mountain
  10. Wheel Of Sorrow

Hugh Laurie

James Hugh Calum Laurie (nar.11.června 1959 v Oxfordu), známý jako Hugh Laurie, je britský herec, hudebník, spisovatel a sportovec. V letech 2004 až 2012 ztvárnil postavu dr. Gregoryho House, hlavního protagonistu televizního seriálu Dr.House, za což získal dva Zlaté glóby, dva Screen Actors Gulid a šest nominací na cenu Emmy. V roce 2011 se dostal do Guinnessovy knihy rekordů jako nejlépe placený herec v televizním dramatu (za jednu epizodu v seriálu Dr. House dostával 409 tisíc dolarů) a nejsledovanější mužská postava v televizi. Je znám i jako velice dobrý hudebník a zpěvák jehož doménou je blues. V tomto příspěvku vám představuji jeho dvě studiová bluesová alba.





  1. St.James Infirmary
  2. You Don't Know My Mind
  3. Six Cold Feet
  4. Buddy Bolden's Blues
  5. Battle Of Jericho
  6. After You've Gone
  7. Swanee River
  8. The Whale Has Swallowed Me
  9. John Henry
  10. Police Dog Blues
  11. Tipitana
  12. Winin' Boy Blues
  13. They're Red Hot
  14. Baby, Please Make a Change
  15. Let Them Talk



  1. The St.Louis Blues
  2. Junkers Blues
  3. Kiss Of Fire
  4. Vicksburg Blues
  5. The Weed Smoker's Dream
  6. Wild Honey
  7. Send Me To The Electric Chair
  8. Evenin'
  9. Didn't It Rain
  10. Careless Love
  11. One For My Baby
  12. I Hate A Man Like You
  13. Changes